Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit  pentru Asociatia Hermes Bucuresti!

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul trecut, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Hermes Bucuresti, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2016, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: completati Declaratia 230 (atasata), citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati Declaratia 200 (atasata) (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Hermes Bucuresti

Cod de identificare fiscala: 29099329

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Formularul se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România; b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice. Formularul se depune în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poştă cu confirmare de primire.

Descarca - DECLARATIA 200 privind veniturile realizate din România

Descarca - CERERE 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ