Toti avem nevoie de un ajutor. Toate sumele contribuie, de la cele mai mici la cele mai mari, toti voluntarii care isi dedica o ora, o zi sau o luna pentru a imbunatati vietile acestor copii fac o investitie intr-un viitor de care cu totii putem fi mandri. Intre timp beneficiem de sustinerea a tot mai multe persoane, organizatii  si comunitati. Ajutorul tau este valoros, deoarece impreuna putem sa ajutam acesti copiii sa mearga la scoala.

Vrem o legatura stransa cu tine si pe termen lung, ca sa-ti putem impartasi vestile bune si sa ne bucuram impreuna la fiecare nou pas facut de acesti copii in drumul lor spre o viata implinita. Vei vedea impactul contributiei tale, pentru ca noi vom fi alaturi de tine, puternici si de incredere.

Voluntariat

Cu totii avem abilitati si cunostinte pe care le folosim zilnic pentru a ne imbunatati viata. Asociatia Hermes Bucuresti incurajeaza voluntariatul pentru educarea si ajutoararea copiilor defavorizati din Romania.

Asociatia Hermes Bucuresti va ofera oportunitea sa promovati programele noastre si in acelasi timp va incurajam sa gasiti noi moduri de a face viata acestor copii mai buna.
Daca doriti sa ne ajutati in indeplinirea misiunii noastre va rugam sa completati Formularul nostru pentru volunariat (link) si in cel mai scurt timp cineva va va contacta.
Puteti sa ne sunati la 0723.39.74.93  sau sa ne scrieti la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit !

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul trecut, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Hermes Bucuresti, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2017, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: completati Declaratia 230  citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati Declaratia 200 (http://declaratia200anaf.ro/instructiuni.html) citind cu atentie instructiunile. Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat"

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Hermes Bucuresti

Cod de identificare fiscala: 29099329

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit !

2017 - PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Odată cu actualizarea Noului Cod Fiscal în anul 2016 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede că orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială

Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG‐ ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p):

"(...) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (...) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

- 5‰ (la mie) din cifra de afaceri;

20% (la sută) din impozitul pe profit datorat."

Care sunt avantajele?

La nivel micro, compania care alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială beneficiază de următoarele avantaje:

-  libertatea de a alege destinaţia unei sume care, în alte condiţii, ar ajunge oricum la stat;

-  contribuţia la o cauză nobilă printr‐o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială.

La nivel macro, contribuţia fiecărei companii la acest program ar determina un progres semnificativ în soluţionarea şi prevenirea problemelor sociale.

Ce schimbare pot determina?

Poţi să te implici chiar acum prin mecanismul simplu de redirecţionare a 20% din impozitul pe profit şi, fără să cheltuieşti nimicvei câştiga mult

-vei creşte reputaţia companiei tale în comunitate prin asocierea cu o cauză socială derulată în beneficiul persoanelor vulnerabile social de către o organizaţie cu experienţă în domeniu;

-vei determina o mai mare competitivitate a companiei tale printr‐o imagine îmbunătăţită de contribuţia la o cauză socială importantă;

-vei inspira mai mult respect în rândul angajaţilor, care vor fi mândri să lucreze pentru o companie care se implică în cauze sociale;

-vei beneficia de mai multă vizibilitate, cauzele dedicate copiilor nevoiași care vor să meargă în continuare la școală fiind printre cele mai intens mediatizate în mediul social.

Sponsorizarea în bani sau bunuri

Cea mai întâlnită formă de implicare socială este cea a sponsorizării prin care o companie oferă o anumită sumă de bani sau o cantitate de bunuri unei entități nonprofit. Este o modalitate foarte facilă prin care o firmă poate susține o anumită cauză și care îi permite să beneficieze de deduceri.

Sponsorizarea presupune încheierea unui contract în două exemplare între sponsor și beneficiar, cu ștampilă și semnătură respectiv număr de înregistrare. Pentru ca acest contract să aibă valoare juridică trebuie să existe dovada oferirii/primirii sponsorizării.

Aceasta înseamnă:

-chitanță sau ordin de plată în cazul sponsorizărilor în bani.

-proces verbal de predare primire sau factură pe zero în cazul bunurilor.

Evidenţa contabilă a sponsorizărilor

Sponsorizarea în bani sau în bunuri se va consemna în evidența contabilă a sponsorului și a beneficiarului sponsorizării, dacă prin lege aceștia au obligația organizării și conducerii contabilității proprii, pe baza documentelor care atestă efectuarea plății sau predarea respectiv primirea bunurilor.

Ce trebuie sa fac?

Totul se rezumă la încheierea unui Contract de Sponsorizare între firma dvs. şi ASOCIAŢIA HERMES BUCUREȘTI, în baza căruia banii pot fi deduşi din impozitul pe profit.

În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiti şi al impactului pe care l‐au avut în viaţa copiilor nevoiași.

Implicati‐va și fiți alături de noi pentru a sprijini copiii să fie mai aproape de visurile lor. Numai împreună putem reuși!

Vă mulţumim !

Doneaza!

Fiecare dintre noi poate face ca un copil sa fie mai aproape de visurile lui!
Puteti dona sume de bani in contul Asociatiei Hermes Bucuresti (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

sau puteti dona produse direct la sediul nostru.

Asteptam sa ne contactati la email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.   sau la telefon 0723.397.493